Кандидати да съборят незаконни строежи в сарая на Доган казаха цената 

След като на първата поръчка за събаряне на два незаконни строежа към морския сарай на Ахмед Доган не се яви нито една фирма, при втората вече има двама кандидати. 

Това стана ясно след като мина крайният срок за подаване на оферти по процедурата, обявена от областния управител на Бургас. 

Поръчката е обявена от областния управител на Бургас Пламен Янев, разделена е на две обособени позиции. Едната е за премахване на триетажна масивна сграда, а втората – за премахване на обект за охрана. 

Кандидатите да бутат в сарая на Доган Ценовата оферта на фирма "Трансметал" ЕООД на Владимир Иванов от Велинград е на стойност 130 413 лв. без ДДС. Едноличното дружество "Дивато" на Георги Минев от Китен оферира сумата от 131 260 лв. за събаряне на триетажната сграда. "Трансметал" е дало цена за премахване на павилиона за охрана от 3210 лева, а "Дивато" – 3385 лв. 

За разлика от "Трансметал", която по последни данни има персонал от 37 души, регистрация в Камарата на строителите и съответно строителна биография, фирма "Дивато" не е член на Камарата на строителите. Според публични данни само 2 лица са осигурени в дружеството. От профила ѝ във Фейсбук обаче е видно, че тя разполага със завидно добра строителна техника и механизация.    

Странното е, че след първия провал на поръчката, второто обявление е с покана до определени лица. Да изпълнят заданието са поканениет фирми, три от които общински: "Благоустройствени строежи" и "Чистота" са еднолична собственост на Община Бургас. 

"Бургасинвест" ООД е притежание на общините Бургас и Созопол. "Гейтлинг" ЕООД – Севлиево е собственост на Павел Герасимов, а "Про Транспортер 2" ЕООД – София е на Тоше Дудин. Нито една от тях обаче не се е отзовала на поканата, отправена от областния управител на Бургас. Вместо тях оферти са подали непоканени.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови