Бургаската библиотека с наградата на публиката в Regiostars

Бургаската библиотека спечели най-добрата награда - наградата на публиката в престижната европейска класация Regiostars! 

„Благодаря, Бургас! Благодаря, приятели на Бургас за подкрепата! Заслужихме си наградата! Браво и на екипа на Регионална библиотека Пейо Яворов!“, поздрави кметът на Бургас Димитър Николов.

Проектът на Община Бургас за създаване на Център за съвременно изкуство и библиотека бе избран за един от финалистите в престижния конкурс на Европейската комисия – RegioStars awards 2023 за най-добри проекти, реализирани с европейски средства за тази година.

Библиотеката се конкурираше в категорията „Европа по-близо до гражданите“ с още четири проекта от Европа, като гласовете на гражданите ще определят кой ще получи престижната награда.

Проект „Реконструкция и преустройство на съществуваща сграда в културно-образователен център (музей) за съвременно изкуство и библиотека“ е реализиран с подкрепата на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 и финансови инструменти, предоставени от Фонд на фондовете и Фонд за устойчиви градове.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови