Психично болна тормози цял блок в Бургас

Психично болна жена от Бургас от няколко години тормози съседите от блока, в който живее на улица "Сан Стефано". 

Хората се оплакват, че тя денонощно отправя заплахи към тях, наводнява апартаментите им, както и входа. Някои от съседите й са ремонтирали жилищата си, но течовете продължават, а стените са покрити с мухъл. 

Съседите изпитват страх от болната жена и се надяват на съдействие от страна на институциите. 

"Аз съм тормозен, защото имам непрекъснати заплахи от нея за убийство. Аз съм инвалид и се страхувам за живота си, защото всеки един момент мога да срещна тази жена, която е много болна", разказва съседът на психично болната жена Боян Станилов, пред БНТ.  

Съседът посочи, че справянето с тази ситуация е като "затворен тебеширен кръг, от който засега бягство няма". Вчера съседите са молили прокуратурата и полицаите да вземат мерки по казуса. Очаква се разпореждане на районна прокуратура Бургас за принудително влизане и извеждане на жената, която се е барикадирала в страната.  

“Имаме постановление от средата на месец май от Районна прокуратура за настаняване на лицето в ЦПЗ. След многократни посещения на адреса тя не отваря, стои си вкъщи. Един път е водена от нас, успяхме да влезем, тя ни отвори и я настанихме в ЦПЗ. Оттогава досега ежемесечно районен инспектор, който е по линия на териториално обслужване посещава адреса, но не успява да направи абсолютно никакъв контакт”, посочи гл. инспектор Ивайло Инджов, нач.сектор "Охранителна полиция" към Първо районно управление в Бургас. 

Според домоуправителя на блока жената прави "водна защита" в дома си, "защото се страхувала от облъчване с лазери". Така тя наводнява съседите си от години. "Тя е опасна. Един път щеше направо да ме убие. Хвърли един буркан от терасата си и замалко да падне на главата ми. Тук паркират коли, минават малки деца", разказва домоуправителят.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови