Гражданските организации: Имаме две условия към бюджета на Бургас 

"Ще подкрепим проекта за бюджет на община Бургас при две условия - да бъде увеличен с 500 000 лева бюджета на програмата "Моят град, моят квартал, моята улица" и да бъдат променени критериите за кандидатстване по нея", обяви днес на пресконференция общинският съветник Живко Табаков. 

На брифинга участваха колегите му от листата на "Левицата", както и съветниците от "МИР" и "Граждани за общината". Трите формации, чиито представители са 7 на брой, създадоха втората по численост група в Общинския съвет на Бургас. 

Бюджетът на програмата "Моят град, моят квартал, моята улица" е заложен да бъде 2 800 000 лева. Общинските съветници от гражданските организации искат той да бъде увеличен с 500 хил.лв., като се променят и критериите, по които да кандидатстват жителите на общината.

Целта е да се даде възможност и на жителите от периферните квартали и съставните селища да могат да кандидатстват по нея. В момента това напрактика не може да стане, защото касае живеещите в централна градска част и комплексите, където преобладават блоковете и има създадени сдружения на собствениците на жилища. Такива в кварталите и съставните селища по закон не могат да съществуват, защото там хората живеят основно в еднофамилни жилища.

"Ще бъдем добър коректив на администрацията. Ние не се подчиняваме на партийни повели, а постовете в групата ще са на ротационен принцип", каза Бенчо Бенчев от "Граждани за общината".

Докладната с проектобюджета за 2024 година ще бъде разгледана на утрешната сесия.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови