Ще строят нов дом за възрастни в Минералните бани

Общинските съветници подкрепиха предложението на кмета Димитър Николов за изграждането на нова и модерна сграда на Дома за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“ в Минералните бани, която да отговаря на всички най-съвременни условия за независим и спокоен живот на възрастните.

Настоящият Дом за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“, който е с 32 места, не може да покрие стандартите и необходимия капацитет на помещенията, затова се налага да бъде изградена съвсем нова сграда, която ще разполага с всички необходими удобства, за да осигури приятна и социална среда, а също спокойни условия за живот на неговите обитатели.

Новият дом за стари хора ще бъде построен по най-високи стандарти и ще разполага с единични и двойни стаи с всички необходими условия за самостоятелен живот. Вътре ще има още стая за рехабилитация и медицинско наблюдение, зала за групови и индивидуални занимания, зала за арт и трудотерапия, фитнес зала, зона за релакс с кът за четене, зона за хранене и отдих с трапезария.

Сградата ще бъде обзаведена и оборудвана с най-съвременни мебели и уреди, според изискванията за предоставяне на резидентна грижа за възрастни хора.

Към постройката ще има още вътрешна градина, която ще предоставя функции на открито като фитнес, пространство за трудотерапия, цветна градина и алеи за разходка. До всички пространства ще има осигурена достъпна среда.

Изграждането на новия Дом за възрастни хора ще осигури по-добри условия за качествен, независим и спокоен начин на живот за старите хора, съобразен с индивидуалните им нужди.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови