С 6 минути закъснение пристигна в Бургас модерният влак

С шест минути закъснение пристигна от София в Бургас първият влак с модернизирани германски вагони. Тази сутрин той отпътува по точно разписание – в 6:15 ч. от Софийската централна гара.

Трябваше да пристигне в крайморския град в 12:10 ч., но поради въведени ограничения в движението, композицията пристигна с леко закъснение.

Сред първите пътници бяха служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и управителят на Българските държавни железници (БДЖ) инж. Венцислав Славков. На железопътната (жп) гара в Бургас пътниците бяха посрещнати от кмета на община Бургас Димитър Николов.

Служебният министър Гвоздейков определи първото пътуване с новия клас като „изключително добро и комфортно“. Първоначално имаше оплакване, че във вагоните е студено и се наложи да повишим температурата, посочи той. По думите му по време на второто пътуване, което ще бъде днес от 16:00 ч., във вагоните ще бъде хладно с цел удобство на пътниците.

Композицията е безшумна и вагоните возят меко, каза още Гвоздейков. Това, което вложихме като средства, изцяло покрива нашите очаквания. Оттук нататък предлагаме на нашето общество две-три стъпки по-добър комфорт, подчерта Гвоздейков.

Относно закъснението от шест минути Гвоздейков обясни, че влакът е изчаквал на гарите, тъй като спазва разписание. Изчакването беше в рамките на седем-осем минути, а на жп гара "Сливен" – 10 минути, уточни служебният транспортен министър. 

По думите му има три участъка по трасето, където се извършва ремонт и скоростта е ограничена до 25 км/ч. 

Ако успеем да забързаме действието по тези ремонти, поне 35 минути ще бъдат спестени и влакът ще може да пристигне по-рано, посочи Гвоздейков. При влизане в Бургас също имаше леко забавяне, но по неговите думи това не е закъснение, а спазване на ограниченията.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови