Отнемат част от частните парцели в Мадика за улици

Част от частните парцели в местността Мадика в Бургас ще бъде отнета за инфраструктура – за изграждане на обслужващи улици.

Това гласува днес Общинският съвет.

От гласувалите 50 общински съветници „за“ са 43, „против“ – 7.

Във връзка с нарастващия интерес към територията на местност Мадика, с разширение на строителните граници в посока кв. Ветрен и изграждането на значителен брой нови жилищни сгради и сгради със смесени функции с наличие на жилищни обекти, възниква необходимостта от предвиждане на терени за обекти на зелената система, на социалната и на техническата инфраструктура - публична собственост, обезпечаващи обслужването на територията. 

В обхвата на горепосочената територия и в близост до нея не са налични терени, общинска собственост, които да са подходящи и с достатъчна площ за реализация на такъв тип публични обекти.

Имотите, частна собственост, да се урегулират с функционално отреждане в съответствие с предвижданията за устройствена зона „Смф“ /смесена многофункционална/, с допустими градоустройствени показатели за застрояване, както следва:  Височина – до 28 м.;  Плътност - до 60%; Кинт - до 2,5; Озеленяване - мин. 30%, задължително паркиране в границите на УПИ

и с функционално отреждане в съответствие с предвижданията за устройствена зона „Пп“ /предимно производствена/, с допустими градоустройствени показатели за застрояване, както следва:  Височина – до 3 ет. (до 10 м.);  Плътност - до 80%; Кинт - до 2,5; Озеленяване - мин.20%, задължително паркиране в границите на УПИ,

като за осигуряване на транспортен достъп до новообразуваните УПИ се проведат нови обслужващи улици, обособят се УПИ за изграждане на обектите на зелената система, на социалната и на техническата инфраструктура - публична общинска собственост, в съответствие с действащите правила и нормативи.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови