В Бургас: Орязват 1.6 млн. лв. от обекти, пренасочват ги към други 

Общинските съветници в Бургас гласуваха пренасочването на 1.6 млн. капиталови разходи, финансирани с целева субсидия от три обекта към 6 други, които се налагат като приоритетни.

С оглед оптималното използване на предвидените средства бе направена промяна в разчета за финансиране. 

Промяната е следната:

  • Намаляват се средствата за изграждане на обект „Изграждане на нова улица за обслужване на УПИ Ⅱ-3860, местност "Оникилика" гр.Бургас,  местност Оникилика“ със 153 287 лв. След направени подробни измервания и разчети, се установи спестен финансов ресурс в сравнение с първоначално разчетения.
  • Намаляват се средствата за изграждане на обект „Проектиране и реставрация на Къща "Шагунов" със 480 000 лв. След проведена обществена поръчка няма избран изпълнител. Следва провеждане на нова процедура по ЗОП, която ще отнеме около три месеца, което прави невъзможно изразходването на предвидените средства до края на 2024 г.
  • Намаляват се средствата за изграждане на обект „Изграждане на Спортна зала в спортен комплекс Меден рудник“ със 1 000 000 лв. Обектът се изгражда със средства предоставени от министерството на спорта и съфинансира от бюджета на община Бургас. Предвид това, че строителството няма да приключи до края на 2024 г., няма да бъдe изразходван предвиденият  финансов ресурс.  

В резултат на това общата стойност на спестеният ресурс е в размер на 1 633 287 лв.

да бъде разпределен както следва:

  • Увеличават се средствата за изграждане на обект 2916 „Основен ремонт на ДГ "Детелина" ж.к. Славейков“ със 91 775 лв. Средствата са необходими, тъй като по време на конструктивното укрепване на сградата възникнаха непредвидени дейности, които следва да бъдат извършени за приключването на обекта.
  • Увеличават се средствата за изграждане на обект 2890 „Изграждане на отводнителен канал за дъждовни води от Локално платно в м. Мадика до Изгревско дере“ със 42 025 лв., което се явява стойността на строителният и авторският надзор.
  • Увеличават се средствата за изграждане на обект 2892 „Изграждане улично осветление от  път I-9 в участъка от Кръгово кр-ще до Северен обход на Бургас“ със 130 027 лв. След изготвяне на проекта и неговото съгласуване се установи необходимост от допълнителни видове дейности.
  • Включва се обект „Обслужващи улици промишлена зона Север от о.т. 206-о.т.238 гр. Бургас“ към списъка с обекти финансирани със средства от целева субсидия на РБ като предвижда средства за 2024 г. в размер на 412 650 лв. Обектът се изгражда във връзка със сключено споразумение с Агенция по инвестиции за насърчаване дейността на инвеститори клас „А“ чрез предоставяне на средства за изграждане на довеждаща инфраструктура. Предвид възникнали в процеса на строителството допълнителни видове работи е необходимо осигуряване на съфинансиране в посочения по-горе размер.
  • Включва се обект „Изграждане на нови улици в зона "Пети километър" към списъка с обекти финансирани със средства от целева субсидия на РБ като предвижда средства за 2024 г. в размер на 394 800 лв. за изграждане на улица от о.т.84 до о.т.3 в устройствени зони 13/Смф и 7/Оз гр. Бургас. Общата стойност на обекта е в размер на 1 190 500, като  разликата ще бъде предвидена за финансиране през 2025 г.
  • Включва се нов обект „Нова улица от о.т.1а- до о.т.10 (ул.Родопи) и част от ул. Вежен от о.т.5-7 до о.т.17 по ПУП на кв. Ветрен гр. Бургас“ в разчета за капиталови разходи и към списъка с обекти финансирани със средства от целева субсидия на РБ като предвижда средства за 2024 г. в размер на 562 010 лв. Общата стойност на обекта е в размер на 915 000 лв. като разликата ще бъде предвидена за финансиране през 2025 г.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови