Занаятчии от цялата страна на фестивал в Бургас

Фестивалът на занаятите „Пазители на българския дух“ стартира на 27 юни

 Национална занаятчийска камара и Регионална занаятчийска камара организират фестивал на занаятите „ Пазители на българския дух“, който стартира в навечерието на Петровден- професионалния празник на занаятчиите.

Фестивалът ще бъде открит официално на 27.06.2015 г.,събота от 10.30 часа в Експозиционен център „Флора“ и ще продължи до 30.06.2015 г. Представители на българските занаяти от цялата страна ще представят своите произведения,които ще могат да бъдат разгледани от жителите и гостите на Бургас в продължение на четири дни.Народните занаяти пазят българския дух и представят най- добрите постижения на майсторите в различните сфери. Със свои щандове ще бъдат представени бижутери, дърворезбари, каменоделци, грънчари,шапкари,майстори на везмото,железари,медникари,майстори на ковано желязо,рисуване със старинни техники и естествени багрила и др.

Фестивалът предлага и съпътстваща програма, която ще представи на публиката най- новите тенденции при коафьорите.От 17.00 часа на 28.06.2015 г. започва артистично шоу, в което ще бъдат демонстрирани най- новите модни прически.Посетителите ще се насладят на боди арт сесия.Събитието ще завърши с модно ревю, в което ще бъдат включени уникални образци на ювелирното изкуство,които да допълват дамските тоалети.Специално участие в ревюто ще вземе Ирина Сердарова, чийто фамозни шапки ще бъдат възхитителен завършек на представяните модели. 

На 29.06.2015 г. от 10.30 ч. Националната занаятчийска камара и Регионалната занаятчийска камара Бургас организират дискусия по проблемите на съхраняването на занаятите в  България, възможностите за упражняване на занаятчийска дейност, адаптирането към икономическите условия,иновативни политики за развитие на предприемачеството в сектора и необходимостта от законодателни промени, за да бъдат занаятчиите здрав и сигурен мост между миналото и бъдещето.

Дискусията е част от Фестивала на занаятите „Пазители на Българския дух“ и в нея ще вземат участие представители на законодателната и изпълнителната власт, представители на регионалните камари на занаятчиите в страната, представители на организации и браншове, които имат отношение към опазването и съхраняването на българските народни занаяти.

Организаторите на фестивала „ Пазители на българския дух“ канят жители и гости на Бургас да посетят изложбата-базар в Експозиционен център „Флора“ и да се насладят на най-красивите образци на българските народни занаяти.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови