В Камено искат да затворят централната улица, ТИР-овете я потрошили

ТИР-ове и цистерни минават през центъра на Камено и рушат асфалта по главната улица. Това става заради разбития околовръстен път, който АПИ обеща да ремонтира през следващата година.

Товарните автомобили предпочитат да влизат директно през центъра на града, където пресичат майки с колички, деца и възрастни хора, за да избегнат рововете по другото шосе. 

Пътуването по околовръстнотое като офроуд и камионите се трошат в огромните кратери.  Заради лунния пейзаж на пътя, преди месец каменци излязоха на протест, а АПИ обеща да намери пари за ремонта му през 2017 година. 

Хората обаче настояват до извършването на реконструкцията централната улица да бъде затворена със саксии и обявена за пешеходна. Кметът на Камено Жельо Вардунски застава зад искането на местните жители и изрази съмнение, че и догодина ще започне ремонт на околовръстното шосе, което е държавна собственост. 

„Имаме уверение за 2017-та година, че ще го правят, аз се съмнявам. Обществеността е настръхнала, има призиви за поставяне на саксии на централната улица и обявяването й за пешеходна зона. Това е асфалт за улица, а много тирове взеха да минават. Не обивнявам шофьорите на цистерни, наистина не могат да се движат по другото шосе, особено сега – когато започнат дъждовете“, каза Вардунски.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови