GPS спести 60 хил. лв. за гориво в Камено

Община Камено с масирана кампания срещу некоректните данъкоплатци

60 000 лв. от горива са спестени от общинската администрация в Камено след поставянето на GPS системата на общинските коли. Разходите през предходната са били 180 000 лв., докато тази година рязко са се свили на 120 000 лв . Това стана ясно днес на последното за годината заседание на месния парламент. 

Съветниците гласуваха също така одобряването на План-сметка за дейност 623-Чистота за 2017 г. Предвижда се Общината да закупи машина за раздробяване на зелените отпадъци. Камено е земеделски регион, след прибирането на реколтата се образуват много нерегламентирани сметища. С новата машина, която ще струва на Общината малко повече от 8000 лв., ще могат да се преработват отпадъците от селскостопанска продукция, корени и стърнища. По този начин ще се предотвратят и пожари, тъй като практиката на някои земеделци е да палят нивите след жътвата. 

Община Камено продължава масираната кампания срещи некоректните данъкоплатци. Администрацията е започнала да проверява всички задължения. До момента са съставени 231 акта заради непогасени в срок налози. Изпратени са над 740 покани за доброволно плащане. Близо 10 са недекларираните имоти в общината. 

Днес сесията на Общинския съвет съвпадна с християнския празник Игнажден. По този повод  малчуганите от детска градина „Слънце”  зарадваха общинарите с предколеден концерт. Официален гост бе  директорът по персонала Росен Григоров в „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД. От нефтената компания зарадваха децата с подаръци и лакомства. Община Камено също се погрижи за доброто настроение на най-малките си жители. Те получиха играчки и шоколади дни преди големия християнски празник.  По традиция кметът Жельо Вардунски изтегли късмет. През идната година на каменовци се падна „Големи финансови постъпления”.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови