6500 лв. събра кампанията за малкия Божидар от Камено

6500 лева ще постъпят по сметката на 7-годишния Божидар от Камено, който се бори със злокачествено заболяване и в момента е на животоспасяващо лечение в Испания. Средствата бяха събрани по време на благотворителния базар в подкрепа на Бобчо, който вчера се проведе на Флората в Бургас, както десетки граждани и частни фирми.

Кампанията в подкрепа на Божидар започна в началото на октомври. Само за две седмици в нея се включиха стотици деца и възрастни. За 14 дни учениците от СУ „Христо Ботев” в Камено изработиха невероятни картички, украса, декупажни бутилки и картини. Домашни питки, баници и сладкиши за благотворителния базар предоставиха и жените от града.

В каузата се включиха Областната управа, народни представители от БСП и ГЕРБ, общински съветници, журналисти. Активно участие в организацията взе сайтът „Грамофона”, сред доброволците на благотворителния базар бяха Мануела Янева и Женя Петкова от екипа на медията. Сайтът БургасИнфо също дари средства за лечението на Бобчо, а Павлина Попова от електронната медия предостави уникални фото принтове в името на каузата.

Главният редактор на Дарик Югоизток Диана Бедросян и бургаския актьор Тони Минасян също бяха част от организационния екип.

Кремена Павлова от град Камено се справи блестящо с организацията на майките в общинския център, които приготвиха домашно приготвените храни. 

Бургаски фирми пък дариха нови детски книжки за оцветяване, бижута, крафт бира и селектирани вина. Благодарение на бургаски печатници и известна парти агенция дължим дарените банери и украса за базара. 

В продължение на 3 часа аниматори от детски център „Слънце” забавляваха най-малките посетители на базара, а топ гримьорът Теодора Калчева организира благотворителна грим сесия в съботния следобед.

Младо семейство се лиши от букетите в сватбения ден, а парите от тях -900 лева ще бъдат преведени също по сметката на Божидар. Водеща верига аптеки също се присъедини към каузата. 19 кутии бяха поставени във всичките им обекти в Бургас и София, а средствата от тях ще бъдат преведени отново по сметката на Бобчо. Кутиите ще бъдат отворени в Камено през декември пред роднини на Божидар. 

ОУ "Найден Геров"- гр.Бургас , СУ „Христо Ботев” – гр. Камено, бургазлийката Даниела Христова дариха десетки туби с пластмасови капачки, които ще бъдат изкупени от бургаска фирма.

„Благодарим ви, че отворихте сърцата си, за щедростта и съпричастността”, каза Женя Гайтанджиева, организатор на кампанията.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови