В Камено: Модерен площад, нови пътища, водопроводи, спортни игрища с Бюджет 2019

С  пълно мнозинство общинските съветници приеха Проекта за бюджета на Община Камено за 2019 година, който възлиза на  19 767 209  лева,

в това число и общинските приходи в размер на 4 664 300 лева. Делегираните от държавата средства са  7 378 818 лева, а капиталовата програма е близо  9 526 573лева.

И през тази година Община Камено продължава работата по значимите инфраструктурни проекти. Предстои изграждането на водопроводи на селата Тръстиково и Трояново. През следващите месеци общинската администрация планира цялостното обновяване на площада в град Камено, ще бъде изградена сцена, нови алеи и озеленяване.

Планира се и саниране на сградата на кметството. Предстои и асфалтирането на пътищата между селата Константиново и Ливада, Полски извор и Черни връх с финансиране от фонд „Солидарност“. 

И през тази година няма да има такси за детските градини на територията на общината, тъй като социалната политика е приоритетна за местната власт.  

Община Камено ще продължи да инвестира в културния живот и развитието на спорта. През следващите месеци ще бъдат ремонтирани голяма част от основните помещения в Културния дом, ще бъде изграден фитнес на открито, ще бъде завършено започнатото през 2018 година тенис корт игрище, а малките футболисти ще имат нови съблекални на стадиона, съобразени с всички модерни изисквания.

Ще бъде завършена системата за видеонаблюдение в град Камено. 

Ще бъде закупена и линейка за нуждите на населението. 

И през настоящата година археологическите разкопки на крепостта Русокастро продължават.

Община Камено завърши изминалата 2018 година без кредити, лизинги и просрочени задължения, с висока събираемост на местните приходи.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови