Вижте как Камено празнува 24 май /снимки/

Празничен фолклорен концерт, творческа работилничка, шоу със сапунени балони бяха включени в програмана на община Камено по повод  Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура – 24 май. 

Мястото на събитието бе читалище „Просвета-1927“.

Танцьорите от Детска танцова школа, Представителен ансамбъл за автентичен фолклор и Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“ показаха за пореден път своя талант пред многобройната публика. 

Силните аплодисменти бяха и за ръководителят на ансамблите – Димитринка Бакалова, посветила живота си на сцената, фолклора и съхраняването на традициите.

Програмата продължи с празничен рецитал на учениците от СУ „Христо Ботев“, изпълнения на децата от ДГ „Слънце“ и Детската танцова школа. Музикантът Тодор Тодоров, възпитаник на Музикалното училище НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ събра овациите на публиката.

Празникът продължи с уникално сапунено шоу под наслов „Не ограничавай въображението, ограничи агресията“, организирано от Местната комисия за борба с противообществените прояви в Камено и актьорите от Театъра на огъня и сенките – София.

Най-малките се включат с удоволствие в творческите работилници, организирани от Община Камено. 

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови