Нови водопроводи правят в Тръстиково и Трояново /снимки/

Две големи села в община Камено ще радват на чиста вода съвсем скоро.

В Тръстиково и Трояново бе дадено началото на полагането на нов водопровод и на подмяна на старите тръби.  

Проектът е между Община Камено и ДФ „Земеделие“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Първата копка в Трояново бе направена днес, а в Тръстиково ден по-рано.

Стартът на строителните дейности в Трояново бе даден от кмета на Община Камено Жельо Вардунски, в присъствието на зам. кмета Димитър Петров, кмета на селото Андон Николов, представители на фирмата-изпълнител и местни жители.

„В Камено все още няма подмяна на водопроводната мрежа, но в Трояново ще има. Тук водата постоянно спира, качеството й не е добро и стават много аварии”, обясни пред присъстващите кметът на община Камено Жельо Вардунски.

Срокът за изпълнение на проекта е 96 дни. Средставата, които ще бъдат вложени са 1 млн. 752 хил. лева за Тръстиково, а за Трояново - 2 млн. 639 хил. лева.

Ще се рехабилитира част от съществуващата водопроводна мрежа, което ще доведе до подобряване на качеството на питейната вода и намаляване на авариите. Целта е да се осигури водоснабдяване без прекъсване, да се намалят разходите за експлоатация поддръжка на водопроводната система.

Текст и снимки: meduzata.com

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови