Вижте докъде е стигнал ремонтът на площада в Камено

Усилено се работи по цялостната реконструкция на площада в центъра на Камено, въпреки почивните дни, видя екип на meduzata.com.

Основната част от новата настилка вече е положена. Тя е с раздвижен растер от светлосиви и червени плочки и е издържлива на натоварванията от тежка техника.

Общо 1 220 579 лв. са предвидени за ремонта на площадното пространство, заключено между ул. „Освобождение“, ул „Георги Кондолов“ и ул. „Неделчо Камбов“ в града.

За реконструкцията на терена е разработен и одобрен работен проект, който дава общото решение за архитектурен дизайн на обекта.

Същевременно се оптимизира съществуващата алейна мрежа, като са изградени нови подходи към площадното пространство и подход към централния вход на административната сграда на Община Камено, като са разширени пространствата и ще се монтират нови декоративни и паркови елементи.

Изградени са нови подпорни стени от бетонови елементи. 

Ще се достави и монтира паркова мебел в съответствие с предвижданията на одобрения проект.

Предвидено е реновиране на съществуващото улично и алейно осветление и подмяната му с енергоефективно такова. Дейностите , обхващащи подмяна на канализационна и водоснабдителна инфраструктура са детайлно описани в проектното решение по част ВиК, допълнително е предвидено изграждане на автоматизирана поливна система с оглед постигане на оптимални условия за поддържане на новозасадените декоративни растителни видове.

Ще бъде изградена нова модерна сцена в края на парка. Тя ще бъде покрита с лека стоманена конструкция с текстилна мембрана, работещи като интегрирана система. Покритието ще позволява защита на сцената от пряка слънчева светлина, дъжд и сняг и е проектирано в съответствие с Европейските стандарти. 

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови