Жельо Вардунски и депутати провериха старта на ремонта на обходния път на Камено

Подготвителните работи по изграждането на обходния път на Камено вече са стартирали.

В това се увериха лично народните представители от ГЕРБ Ивелина Василева и Димитър Бойчев, които инспектираха техниката и дейностите по проекта на място. Бургаските депутати бяха придружени от кандидата за кмет Жельо Вардунски и общинския координатор Радослав Балтаджиев. Само преди ден от Агенция „Пътна инфраструктура“ обявиха старта на мащабния и дългоочакван проект за община Камено. 

„Когато се работи целенасочено по даден проект и поет ангажимент, резултатите не закъсняват. Жителите на Камено могат да са спокойни, защото виждат каква подкрепа получава за осъществяване на идеите си техния досегашен кмет и кандидат за нов мандат Жельо Вардунски. 

Неговият екип положи много усилия да се стигне до изграждането на нов обходен път на Камено. Вардунски още в първите си дни като кмет на общината започна да търси средства за рехабилитацията на обхода. Ние го подкрепихме като народни представители, осигурени бяха средства. Ще продължим да го подкрепяме, за да реализира добрите идеи за Камено. Ползите от изграждането на обхода на Камено ще са безспорни“, коментираха бургаските депутати от ГЕРБ. 

Забавянето на проекта и стартът му се дължеше на обжалване на процедурата по избор на изпълнител. На място вече има техника и работници, а срокът за изпълнение е 105 календарни дни.

С построяването на отсечката, с дължина 2,3 км, ще се повиши безопасността на движение, а трафикът с товари от „Лукойл Нефтохим”, транзитните тежкотоварни и леки автомобили ще бъдат изведени от улиците на града. Проектът се финансира от републиканския бюджет. Инвестицията е за над 2 млн. лв. За изпълнител на обекта е избран „Трейс Груп Холд“ АД. Строителният надзор е възложен на „План Инвест Пловдив” ЕООД. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови