Ето как Камено посрещна празника си днес /снимки, видео/

Камено посрещна своя празник и Гергьовден с най-ефектната и атрактивна програма след две години прекъсване заради Сovid.

От рано сутринта на площада пред сградата на общината се въртяха чеверме и вкусни катми на жив огън. 

Весело настроение, музика и аромат на вкусни гозби се носеше из центъра.

Още в 9.30 младежите от Националната школа по атракционни изкуства показаха своите невероятни умения по еквилибристика, акробатика, жонгльорство и фокуси. 

Плеймейтката Златка Димитрова започна с демонстрации на приготвянето на веган сладкиши от био продукти. 

Димитър Туджаров - Шкумбата бе не само водещ, но и умел разказвач на весели истории и вицове. А за ценителите на добрата музика пяха вокално трио Deja Vu.

Кметът на общината Жельо Вардунски честити празника на съгражданите си:

„Честит празник на всички каменци и на всички именици. Настроението е много приповдигнато, защото миналата година не успяхме да отбележим този специален ден заради пандемията, но днес сме решили да празнуваме двойно повече. 

Организирали сме богата програма, доста забавления и награди за малки и големи. Подготвили сме различни занимания – от фокуси до рисуване. 

Имаме 8 курбана, кукерите от Каменовски традиции въртят чеверме, имаме и барбекю и всичко е безплатно за гостите и жителите на града.

Община Камено винаги се е справяла с проблемите. Инфлацията ще ни коства някакви придобивки, но бюджетът ни е стабилен и не правим харчове, които не можем да си позволим. Но дори и с това, което можем да си позволим, винаги ни се получават доста добри неща и спазваме някаква финансова дисциплина“, допълни Вардунски.

Той пожела много здраве, благоденствие, повече взаимно уважение и незабравими мигове на жителите на Камено.

На площада пред сгарада на общината бяха разположен шатри, където местни кулинари се включиха във Фестивала на домашните гозби и приготвиха традиционни ястия за Гергьовден.

ЕТО КОИ СА НАГРАДЕНИТЕ!

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови