Камено не си дава полицейското управление

Полицейското управление в Камено става полицейски участък. Заповедта е на министър Бойко Рашков, а от днес служителите в управлението подписват заповедите си за преназначаване. Те вече ще са на щат към Второ районно управление в Бургас.

Новината за промяната изненада неприятно жителите на общината, които са започнали подписка. Недоволството им споделя и кметът Жельо Вардунски, съобщи gramofona.com.

„Не знам каква е тази тайна и защото подобна промяна не се споделя с местната власт. Аз като кмет не съм уведомен, че ще се прави подобно нещо“, коментира Вардунски и допълни: „Не знаех, че реформа означава да развалиш нещо, което работи добре. Живял съм в Камено когато имаше участък и когато има полицейско управление. Разликата е голяма“, допълни кметът.

Той припомни, че полицейското управление в Камено обслужва не само общината, в която живеят 14 000 души, но и близките Братово и Равнец.

От Областната дирекция на МВР в Бургас отговориха, че за жителите на общината промяна няма да има.

„Това е оптимизиране на щата. Единствената разлика е, че сега ще има няколко началника по-малко и повече хора на терен“, заявиха от бургаската полиция.

Хората в Камено пък били готови и на протест, ако заради промяната се намали броят на полицаите, които следят за реда и спокойствието им.

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови