Карнобат си взе сметосъбирането

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Размерите на промилите за такса смет както на гражданите, така и на фирмите остава същите

 

Все повече общини се ангажират със сметопочистването и сметоизвозването на битовите отпадъци като общинска дейност. Целта е да се повиши качеството на услугата без да се повишават разходите за нея, като се използва административния ресурс на общината и се назначават местни хора.

Карнобат е една от тези общини, които не разчитат на външна фирма, а приеха тази дейност да бъде към дейността на администрацията. Карнобатлии ще усетят разликата, за добро, или лошо още след няколко дни, когато от 1 март дейността ще се извършва под ръководството на общината.

За целта вече се подменят старите контейнери с нови- тип „бобър“, като 1050 от тях ще са поставени както в общинския център, така и по населените места в общината. Община Карнобат гарантира, че няма да има преливащи с отпадъци контейнери, а цената на услугата няма да се оскъпи. 1 405 хил. лева са необходими за обезпечаване на дейността по сметосъбирането и сметопочистването,като са  запазените същите  размери на промилите като миналата година  както за физически, така и за юридически лица. 15 души пряко ще обслужват новата дейност на общината като се използват три сметосъбиращи машини, както и специален автомобил за снегопочистване. 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови