Сериен крадец от Карнобатско шета в три общини

Служители от Районно управление – Средец задържали криминално проявен и осъждан 37 годишен мъж от с. Черково, общ. Карнобат, който : 

- за времето от 25.12.2018 год. до 04.01.т.г., чрез взломяване на прозорец проникнал в частна къща в Средец, обитавана от 54 годишна жена, откъдето откраднал телевизор и куфар с дрехи. 

- за времето от 20.01.т.г. до 27.01.т.г., чрез взломяване на PVC прозорец проникнал в частна къща в с. Проход, обитавана от 69 годишна жена, откъдето откраднал два телевизора

- на 17/18.02.т.г., чрез взломяване на PVC прозорец проникнал в частна къща в Средец, обитавана от 67 годишна жена, откъдето откраднал : златни накити, куфар с дрехи, чаршафи и козметика. 

37-годишният мъж направил пълни самопризнания. Откраднатите вещи са намерени и иззети. Изготвена е съдебно-оценъчна експертиза. 

От проведените допълнителни полицейски действия е установено, че криминално проявения и осъждан мъж има съпричастност и към престъпления, извършени на територията на Общини Карнобат и Елхово. 

Мъжът е задържан за срок до 72 часа, като предстои внасяне на събраните по делото материали в Районен съд - Средец за определяне на постоянна мярка за неотклонение.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови