Кметът на Карнобат: Язовирите с общинска собственост могат да фалират общините

Язовирите с общинска собственост са въпрос, чиято липса на решение може да доведе до фалит на общините.

Това коментира пред медиите в Пловдив Георги Димитров, кмет на община Карнобат, който е и член на УС на държавното предприятие "Управление и стопанисване на язовири", съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. Димитров обаче обясни, че новосъздадената структура и до днес остава бездейна, заради редица административни пречки, които бавят прехвърлянето на язовирите, които са с публична общинска собственост, под управлението на държавата.

„Започнахме работа, купихме автомобили, но засега няма нито един язовир, който да управляваме“, каза той. Димитров допълни, че в България има около 7000 язовира, след обследване е станало ясно, че 460 от тях са проблемни, а най-много такива са в Пловдивска област. А спешното състояние на съоръжението води след себе си спешен ремонт, без да бъде уведомена местната власт.

„Възлага се един ремонт, който нерядко надхвърля 1 милион лева. Фактурата се предоставя на съответния кмет и тя става изискуема. Именно това е бърз начин за фалит на общините, който е несметнато безумие“, подчерта Димитров.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови