Ген.Мутафчийски за пръскането със самолет в Карнобат: Искрено се смях

Искрено се смях. Така коментира генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, началник на Националия оперативен щаб, информацията, че са дезинфекцирали със самолет в Карнобат срещу коронавирус.

Срещу комари, може, допълни шефът на ВМА.

„Безкрайно съм учуден какво прави този хеликоптер над Карнобат и с какво пръска. В момента се обработва за комари, защото сега трябва да се обработи за ларвите на комарите, за да не се развият. Ако е това, да, но не е свързано с коронавируса. Иначе ще е много комично“, заяви той на въпрос за предприетата от общината мярка.

КОМЕНТАРЪТ НА ГЕН.-МАЙОР МУТАФЧИЙСКИ ВИЖТЕ ТУК! 

Самолет с безопасен за хората препарат дезинфекцира Карнобат от въздуха днес. Пръскането бе през целия ден. Използва препарат, който освен за хората е безопасен и за растенията, насекомите и животните. Той е с широк спектър на действие, на основата на бензалкониев хлорид. Това събщи кметът на града Георги Димитров.

Пръскането от въздух се налага, за да се дезинфекцират всички точки - дворни пространства, тесни улици, места, където не е възможно да се достигне с техника.

Пръскането със самолет се осъществява с подкрепата на Сдружението на зърнопроизводителите в Карнобат, чийто председател поема разноските за летателните часове, каза Димитров. Препаратът се осигурява от Община Карнобат.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови