Правят пътя Тънково - Слънчев бряг

РИОСВ-Бургас: По време на строителството да се пазят гнездещите птици

Започва ремонтът на пътя Тънково - Слънчев бряг. Инвестиционното предложение: „Реконструкция на път ОПС – Тънково – 1 (връзка с плочогредов мост на река Хаджийска) до път ІІІ-9061 (Оризаре – Слънчев бряг), Преработка на пътно кръстовище с път ІІІ-9061 (Оризаре – Сл. бряг)”, с възложител община Несебър е разгледано от РИОСВ-Бургас. Според екоинспекцията трасето попада в защитена зона Емине за опазване на дивите птици. 

Целта е изграждане на нова пътна връзка по направлението Тънково - Слънчев бряг за преминаване на товарния поток от намиращите се в индустриалната част бетонови възли, като се избегне преминаване през селото. По проектното трасе има временна настилка от 4-5 см асфалтобетон на основа 20 см трошен камък. Дължината на предвидения участък е 670 метра. Пътната конструкция ще бъде с обща дебелина 63 см с пластове - асфалтбетон, битумизиран трошен камък, несортиран трошен камък. 

Направена е преценка за вероятна степен за отрицателно въздействие върху защитената зона от РИОСВ-Бургас. 

Дадени са предписания. По време на строителството трябва да се спазват нормите за допустими емисии на вредни вещества във въздуха, посочват от екоинспекцията.

Временните площадки за разполагане на строителна техника и материали да не са в два от имотите - "изоставена ливада" и "напоителен канал", за да не бъдат прогонени дивите птици.

Ако е наложително да се извършва косене на тръстиката, то да не се прави от 1 март до 15 август - период, в който гнездят птиците и отглеждат малките си.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови