Продават на търг пицария Венеция в Несебър

Съдебен изпълнител разпродава на парче хотел Виго

Частен съдебен изпълнител Делян Николов е изкарал на публична продан пицария Венеция в Несебър, на ул. Иван Вазов №9.

Заведението се намира в хотелски комплекс Виго, който бе обявяван три пъти на търг досега. В момента се продават три заведения в хотела, като най-атрактивното е Венеция.

Площта на пицарията е 128 кв.м, а стартовата цена 138 840 лв. Огледи могат да се извършват от 12 юни, до 12 юли, като в същия срок се подават и офертите. Търгът ще се състои от 13.30 ч на 13 юли.

Пицария Венеция е собственост на Максима ООД

Другите две заведения са с площ 260 кв.м, с начална цена 164 100 лв. и с 

площ 219 кв.м, с начална цена 138 240 лв. Техен собственик е „Виго Груп“ ООД. Огледите, офертите и провеждането на търга ще е по същото време.

Причината за проданта са дългове на „Виго Груп“ ООД към взискателя Обединена българска банка и дълговете на Маскима ООД. 

Комплекс Виго е разположен на първа линия на 50 метра от морския бряг и в близост до Стария град в Несебър.

Застроената площ на маститата сграда е 2 263 кв.м, а разгънатата – 12 179 кв.м. Постройката има сутеренен етаж, мецанин, 4 хотелски етажа и терасовиден хотелски етаж.

„Виго Груп“ е собственост на Огнян Найденов, чийто съдружник е фирмата „ВГ Кепитъл“ на Илко Десподов. През 2008 година компанията представи проект на 9-етажен мол, който имаше намерение да строи в Несебър. Започналата икономическа криза осуети тези планове, а дружеството на Найденов затъна в дългове. Преди три години данъчните дадоха на търг парцел на „Виго Груп“ край морето в Поморие за над половин милион лева. Причината беше възбрана от EVN, необезпечени кредити към Първа инвестиционна банка и ДСК.

Собственик на Максима ООД пък е Мара Димитрова – Найденова, като до 2013 г. дружеството е било на Огнян Найденов.

Текст burgasdream.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови