ЧСИ Тотко Колев влезе в съда за далавера в Емона

Частният съдебен изпълнител Тотко Колев влезе в бургаския съд, но не като обвиняем по случая с либийския танкер, а за злоупотреба с имоти в село Емона отпреди 11 години.

На влизане в съдебната зала Колев коментира и скандала с либийския танкер.

„На 21-ви  декември категорично не съм бил на танкера, нито съм бил в Бургас, нито съм давал такива разпореждани, нито някой нещо е искал от мен. Отсъствието ми беше случайно, почивката ми беше  организирана от лятото”, заяви Колев.

Днешното съдебно заседание за земите в Емона бе разпоредително. Делото продължава на 11-ти и 12-ти февруари, като по него ще бъдат разпитани 22-ма свидетели и две вещи лица.  

Според прокурор Йорданка Дачева имотите се намират се в землището на село Емона, окато Община Несебър  е била  ощетена с близо 950 000лв.

Колев е обвинен, че в периода 11 декември 2007 г. – 14 май 2008 г. в качеството си на длъжностно лице  - частен съдебен изпълнител, с цел да набави имотна облага  за взискателя, нарушил служебните си задължения  при извършване на действия по изпълнително дело. 

Той издал постановление на 14 май 2008 г. за възлагане на недвижим имот на взискателя И.И., без да изпрати писмо до Служба по вписвания град Несебър с искане за възбрана върху поземлен имот, находящ се в землището на село Емона.  

На 12 февруари 2008 г. извършил опис на същия поземлен имот, без да е налице наложена възбрана на имота към момента на извършване на описа, без да е извършил проверка на собствеността, като в постановлението за възлагане на недвижим имот от 14.05.2008г. вписал същия поземлен имот, собственост на община Несебър, като собственост на длъжника Б.Б., и от това са настъпили значителни вредоносни последици.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови