Прокуратурата спря строителството на плажа в Обзор

След проверка, възложена от Върховна административна прокуратура (ВАП), относно незаконни строежи и достъп до плажна ивица по Черноморието, възложена на Дирекция „Национален строителен контрол“ и извършена от РДНСК-Бургас, е сезирана и Община Несебър.

Представители на общината са установили нарушения при строежа на „Жилищна сграда за курортно ползване“, находяща се на плажа на гр. Обзор.

Установени са нарушения при изграждане на подпорната стена зад предвидената сграда, която е недовършена и не въведена в експлоатация по съответния ред, не са изпълнени предписанията за осигуряване здравината, пространствената устойчивост и консервирането на строежа.

Кметът на Община Несебър е издал заповед за незабавно спиране на изпълнението на всички видове строителни и монтажни работи на строеж „Жилищна сграда за курортно ползване“ на плажа на гр. Обзор.

Строителството може да продължи само с разрешение на административния орган издал заповедта, едва след отстраняване на причините, довели до спиране на строежа и представяне на надлежни доказателства за това.

Заповедта е връчена на участниците в строителството.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови