Започва ваксинацията на работещите в Слънчев бряг 

Започва ваксинация на служителите, работещи на територията на Слънчев бряг. Това стана ясно на среща, организирана от ексдепутата Димитър Бойчев, който представляваше региона в Комисията по икономическа политика и туризъм.

Работен план за действие беше коментиран между директора на РЗИ д-р Георги Паздеров, изпълнителния директор на “Слънчев бряг” АД Златко Димитров и представителите на хотели и търговски вериги в община Несебър.

Д-р Паздеров съобщи, че здравната инспекция в Бургас разполага с всички видове ваксини, одобрени от Европейския съюз - двудозови и еднодозова. Служителите в най-големия курорт ще имат право на избор.

Във “Вива Клиник” в Слънчев бряг има зелен коридор за ваксинация, където и към момента има осигурени ваксини. От УМБАЛ “Дева Мария” имат готовност да предоставят линейка с екип, който да прави ваксинациите на място в хотели, ресторанти, магазини. Така ще се избегне пътуване поединично до здравни пунктове.

По време на срещата стана ясно, че в курорта вече има и чужденци с трудов договор в България. Те също имат право да получат безплатна ваксина. “За много кратко време може да превърнем Слънчев бряг и региона в най-безопасната морска дестинация за почивка. Това е добър знак за партньорите ни от чуждестранните туроператори. Чрез тях информацията ще достигне до цяла Европа”, каза Димитър Бойчев.

Д-р Паздеров обърна внимание, че процентът на ваксинирано население е сред основните приоритети за летовниците. “Хората трябва да са достатъчно отговорни и да се ваксинират. Така ще има по-добър летен сезон”, каза директорът на РЗИ.

В някои от отворените хотели вече са ваксинирани част от служителите. Представителите на местния бизнес отправиха апел към служебния министър на туризма да се направи позитивна кампания за здравния и имунизационен статус на България.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови