Слънчев бряг да стане селищно образувание

К.к. "Слънчев бряг" да стане селищно образувание, ако трябва и град, след като държавата в продължение на десетилетия не може да приеме необходимите законодателни промени

за уреждане на статута на националните курорти, предложи заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов. 

Не може най-големият курорт в България да тъне в мрак 9 месеца в годината, а бизнесът да не може да оперира, посочи той, цитиран в прессъобщение на Асоциацията.

В момента в курорта е издигната невидима Берлинска стена, чието влияние обаче се усеща както от живеещите целогодишно на територията на "Слънчев бряг", така и от посетителите на курорта. 

В едната част на "Слънчев бряг", която се управлява от Община Несебър, има улично осветление, сметоизвозване и грижи за инфраструктурата през цялата година, докато източната, която се управлява от държавното дружество "Слънчев бряг" АД, се стопанисва активно единствено през три месеца от годината, обясни Налбантов. Инвеститорите в курорта плащаме данъци и местни такси, но не можем да работим през по-голяма част от годината, заради което ние губим приходи и туристи, а хазната – приходи, обясни Налбантов.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови