Кал потече от чешмите в Поморие /снимки/

Вода газим, жадни ходим, оплакват се хората от кв. Св. Георги в Поморие.

 

Потресаващ клип с кална вода, която тече от чешмите е направил Христо Трифонов, по-известен като Ицо от Биг Брадър. Кадри от него прилагаме тук.

Ицо Брадъра е член на инициативния комитет "За развитие на кв.Свети Георги".  

Населението там стиска зъби в името на изграждането на водния цикъл на Поморие. „На 15 март на „Мусала“ ще правим 4 месеца от началото. А са до под кривата круша. От 450 м отсечка са направили само 300 метра мръсна канализация само от едната страна и магистрален водопровод на 200 м“, коментират живеещите в кв. Св. Георги.

Дейностите по проекта за реконструкция на ВиК мрежата в Поморие се изпълняват в график и няма причина той да не приключи в срок до началото на летния туристически сезон, съобщи днес кметът на общината Иван Алексиев.

Самият той, заедно със зам.-кмета инж. Кунчо Гайдов и екипът за управление на проекта извършиха проверка на място. Те посетиха всички зони, в които тече подмяна на канализацията. В момента работят едновременно 32 екипа и са изградени 41 км от водопроводната мрежа.

 

История на проекта

На 15.11.2012 г. е подписан Договор за безвъзмездна финансова помощ № DIR-51011116-C056/15.11.2012 на обща стойност 96 686 234.48 лв. Крайният срок за изпълнение на проекта е 15.07. 2015 г.

 

На 11.04.2013 г. договорът за ПРОЕКТИРАНЕ И СТРОИТЕЛСТВО (ИНЖЕНЕРИНГ) НА ОБЕКТ: „РЕКОНСТРУКЦИЯ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ВиК МРЕЖАТА НА ГР. ПОМОРИЕ” е временно спрян чрез подписване на двустранен протокол, поради липсата на избран изпълнител на обществена поръчка.

Общото забавяне на строителството в резултат на обжалване на обществената поръчка за Строителен надзор възлиза на 9 месеца и 9 дни.

 

На 17.06.2013 г. договорът за ПРОЕКТИРАНЕ И СТРОИТЕЛСТВО (ИНЖЕНЕРИНГ) НА ОБЕКТ: „РЕКОНСТРУКЦИЯ И МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ПСОВ И ДЪЛБОКОВОДНО ЗАУСТВАНЕ”е временно спрян чрез подписване на двустранен протокол, поради липсата на избран изпълнител на обществена поръчка. 

Общото забавяне на строителството в резултат на обжалване на обществената поръчка за Строителен надзор възлиза на 7 месеца и 3 дни.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови