Община Поморие безхаберна за премазаната от дърво Атанаска

Атанаска Гъркова от Поморие пети месеци е в инвалидна количка, след като в края на октомври м.г. паднало дърво

в морския град смаза краката й и едва не я уби. „Не мога да спя, умирам от болки всеки път, когато дори докосна земята с крак, диабетик на инсулин съм и стреса допълнително утежнява състоянието ми“, каза жената, цитирана от flagman.bg.

Инцидентът с дървото тотално преобръща животът на Атанаска. След серия операции тя се опитва да върне поне отчасти нормалния си ритъм на живот, но не успява. Сложното медицинско лечение, както и допълнителните разноски, които има за лекарства стопяват спестяванията й. Тя не може да се обслужва сама и това налага за нея да се грижи друга жена, на която също плаща по 400 лева на месец.

Жената разчита изцяло на подкрепа от близки и приятели.

„Никой от община Поморие след инцидента не е потърсил дори елементарен контакт с нас. Искаме да проявят поне малко човещина. При тях работят специалисти, нека някой помогне на тази жена да върне живота си обратно“, казаха близки на пострадалата. На нея й помага и съсед, страдащ също от диабет – Желязко Атанасов. „Лутаме се и не знам кой път да поемем, Тичаме на самодейни начала. Необходима е вече и проходилка, защото иначе мускулите на жената ще атрофират“, каза той.

За момента единствената външна помощ, която е получила Атанаска Гръкова е инвалидната количка, отпусната й по социална програма. Никаква реакция обаче няма от общинска администрация.

В същото време, на 17 февруари т.г., Общински съвет - Бургас даде съгласие да бъде сключена извънсъдебна спогодба със семейството на убития от падналото дърво Пейо Янчев през 2012 год. на ул."Гурко" в Бургас. Решението беше взето без дебати. 

Общата сума по спогодбата, която Община Бургас трябва да плати като обезщетение за причинени неимуществени вреди от смъртта на младия мъж на семейството му, е 554 293 лева. 

Споразумение дължимата сума трябва да бъде изплатена на две равни вноски до края на тази година, а за законен представител за получаването й за всички ищци е оторизирана съпругата на Пейо - Бранимира.

Снимка flagman.bg

Добавете коментар


Защитен код
Обнови