След обхода на Поморие започва трасето от Слънчев бряг към АМ Тракия

Изграждането на Северния обход на Бургас също ще започне скоро

Премиерът Бойко Бори5сов инспектира строителството на обходния път на Поморие, който е последният етап от разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг и е изключително натоварен. 

„Работи се много активно, за да пуснем движението по близо 6-километровото трасе за активния летен сезон. Другите участъци на пътя от Бургас до големия курорт вече са в експлоатация.

Скоро ще започне работата и по трасето, което ще изведе трафика от направлението от Слънчев бряг директно на магистрала „Тракия“ - така ще бъдат предотвратени задръстванията в Бургас“, коментира Борисов.

„Получих уверението на премиера Бойко Борисов, че след изграждането на обхода на Поморие ще се премине към строителството на Северния обход на Бургас. По този начин ще се осигури директна четирилентова връзка от автомагистрала “Тракия” към “Слънчев бряг“, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Вече е подписано споразумение с АПИ Община Бургас да финансира изграждането на локалните платна на пътя, за да може бизнесът да се възползва от този инфраструктурен проект. Това ще позволи край Северния обход на Бургас да се изградят складове и предприятия.

„Надяваме се до края на месец юни Агенцията да избере изпълнител, а Община Бургас активно участва в процеса като проектиране и изграждане на локали“, допълни кметът. 

Това е последното звено от четирилентовата връзка за Слънчев бряг към магистрала "Тракия" и докато то не бъде изградено, целият този огромен трафик влиза в града.

Допълнителното преимущество за Бургас е, че с локалите ще се даде възможност за реализирането на търговски и индустриални площи. Тази зона вече е в регулация, всички подробни устройствени планове са приети и при изграждането на локалите инвеститорите ще могат да изграждат своите бази.

Заради преминаването на пътуващите към Поморие, Несебър и Слънчев бряг през Бургас всяка година по време на летния сезон се образуват големи задръствания, които са причина и за инциденти. Изграждането на Северния обход към Поморие и Несебър ще облекчи чувствително трафика в Бургас, което от своя ще направи ритъма на живот по-спокоен.

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови