Отново полицейска проверка в Рибарското пристанище в Поморие

Година след първата полицейска проверка Икономическа полиция и представител на регионалната екоинспекция в Бургас отново влязоха в Рибарското пристанище в Поморие.

То беше реконструирано и модернизирано по европейски проект, финансиран по Програмата за морско дело и рибарство.

Преди 1 година от полицията иззеха оригиналната документация по проекта.

От какво е провокирана новата проверка и кой е подал сигнал остава неясно за кмета на Поморие Иван Алексиев:

"Тук присъстващите полицаи твърдяха, че извършват проверка по сигнал, подаден от РИОСВ-Бургас. Лично шефът на РИОСВ-Бургас каза, че няма към тях сигнал, а, по Закона за МВР, МВР са поискали съдействие, без да им кажат за какво става въпрос, и той е изпратил един специалист по води, но после разбрал, че става въпрос за някакви отпадъци и е изпратил експерт за отпадъците. В същото време тези хора, които са от Икономическа полиция, искат документи на проект без никаква заповед за извършване на проверка. Без нищо! Твърдят, че имали сигнал и по Закона за МВР може да изискват такива неща".

От Икономическа полиция са съставили констативен протокол. Те изискват отново документацията по проекта, но нямат писмена заповед.

Кметът Иван Алексиев заяви, че срещу устна заповед няма да бъде предоставена документация:

"Цялата документация на пристанището е иззета още преди една година с полицейска акция отново на територията на община Поморие. В оригинал всички документи, нямаме информация докъде стигна проверката. Те продължават да искат още документи".

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови