Посегнаха на поморийка

Обират туристи, паркирали  на „Буните”

Криминалната обстановка на територията на община Поморие се усложни през последните няколко дни. С настъпването на пика на туристическия сезон и увеличаване на туристите в Поморие и съседните селища, рискът от кражби се увеличи в сравнение с началото на лятото.

Нагли обирджии са претарашили посред бял ден автомобилите на двама чуждестранни туристи , които са имали лошия късмет да паркират в местността „Буните” край Ахелой. Първо в Районно управление- Поморие се оплакъл от 49 годишен френски турист за това, че по неустановен начин е проникнато в автомобила му «Тойота Ярис», с френска регистрация, паркиран в местността «Буните» край Ахелой, като е извършена кражбата на таблет, фотоапарт «Canon 1100 D” с три сменящи се обектива, лаптоп, хард диск с големина 1 терабайт, конзола за видеоигри Nintendo, сумата от 100 евро и лични документи. Получено е и второ съобщение от 28 годишен беларуски турист, отседнал в Каблешково за това, че чрез счупване на задното ляво стъкло, е проникнато в ползвания от него лек  автомобил «Опел Инсгиния», с беларуска регистрация, паркиран в местността «Буните» край Ахелой, като е извършена кражбата на : кожена чантата, съдържаща сумата от 200 щатски долари, 80 лева, две банкови карти и лични документи.

Гастролиращите крадци и обирджии напълниха Поморие  в очакване на големите удари. Тяхна жертва става през уикенда 58- годишна поморийка,която е била нападната докато се разхождала по крайбрежната алея на Поморие, от кв. «Свети Георги» в посока централната част на града.Непознат мъж се нахвърлил върху нищо неподозиращата жена и чрез издърпване от шията й отнел златно колие с бяла перла.

От полицията призовават да не оставяме без надзор лични вещи и да бъдем по-внимателни в тъмната част на деня, особено когато има струпване на много хора на едно място.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови