Наградиха Васко от Малко Търново, който върна чанта с пари

Васко Рибов от Малко Търново, който намери и върна пълна с пари чанта, получи поздравителния адрес от ръководството на ОДМВР Бургас по повод достойната си постъпка.

Адресът му бе връчен от началник РУ Малко Търново главен инспектор Мавер Тодоров.

16-годишният ученик намери забравена дамска чанта, в която имало пари и документи, и без да се поколебае, я предал в полицията. 

В събота привечер Васил, който е най-големият в семейство с четири деца, отишъл до магазина за хляб.

“На идване видях чантата. Реших, че някой може да си я е оставил. Когато се върнах обаче, видях, че е още тук”, разказва Васил Рибов. Баща му го съветва да я отнесе в полицията. 

„Извадихме личната карта на жената и й се обадихме. Тя беше в Турция и я чакахме повече от час да се върне”, допълва Васил.

Жената била тръгнала на пазар в южната ни съседка със семейството си. Преди да стигнат КПП-то, спрели да разгледат Малко Търново, снимали се и тогава жената забравила чантата си. Васко обаче не помислил и за миг да вземе нещо от чуждото.

Васко и семейството му дошли да живеят в Малко Търново преди две години. Всичките му братя и сестри ходят редовно на училище. Родителите работят в гората, за да издържат четирите си деца.

„Ние го учим, че трябва да е честен, да не лъже, да не краде. Дори един химикал да намери и да не е негов, той трябва да го върне. Започнахме от първи клас още с това възпитание и така си продължаваме. Както сме учени ние, така си възпитаваме и децата”, обясни майката на Васил Катя Райчева.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови