В община Приморско треперят при всеки дъжд заради разрушения мост на Ропотамо

Повече от година вече стои разрушен моста на Ропотамо по пътя Веселие-Ясна Поляна.

Изграден е временен път с временен брод през коритото на реката, въведено е временно ограничение на скоростта до 20 км/ч и забрана за движение на МПС над 12 т.

„Това е новият алтернативен мост засега. Ето защо като чуя прогнозата за валежи ми настръхва косата“, коментира Николай Стоянов, един от потърпевшите, които редовно пътуват по маршрута.

Мостът бе разрушен от обилните дъждове през юли-октомври 2014 г. На 6 септември м.г. водите на реката достигнаха над парапета на моста и движението по него бе преустановено окончателно.

На 15 септември т.г. в Агенция „Пътна инфраструктура“ беше отворена ценовата оферта на допуснатия един-единствен участник в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за проучване, проектиране и извършване на строителни работи на авариралия мост.

Отворената ценова оферта е на Консорциум „ПХ-Ропотамо“, в което участват – „Хидрострой“ АД и „Пътстрой Бургас“ ЕООД, на стойност 1 694 000 лева без ДДС.

Индикативната стойност на проекта бе 2 060 000 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение 230 дни. Критерият за оценка е икономически най-изгодна оферта. Средствата са осигурени от бюджета на програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“.

На снимките 

- Горе - Разрушеният мост

- Долу - Временният път с брод

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови