Децата на Приморско украсиха площада с великденски яйца

Десетки деца от СУ „Н. Й. Вапцаров“ ЦДГ „Русалка“,  рисуваха върху еднометрови яйца и багриха великденската  украса на Приморско.

Хладното време не притисни малките художници и те се впуснаха с невиждан ентусиазъм  в  традиционната за града инициатива, чието начало беше поставено в 10:30 часа от кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов.

Кметът, заедно с главния секретар на Община Приморско г-жа Мария Георгиева, също хванаха четките и помагаха на децата да сътворят заедно красивата украса.

Малки и големи рисуваха върху гипсови и стиропорени яйца и зайци. Малките ентусиасти имаха възможност да боядисат и над 500 истински яйца, които ще бъдат занесени в храм Св. св. Кирил и Методий“, както и в домът за възрастни хора в с. Ясна поляна.  С тях жителите и домуващите ще имат възможност за се „сборят“ за здраве.

Традицията първото яйце да е червено бе спазена, председателя на общински съвет Приморско г-жа Златина Тюлиев, боядиса първото яйце, с което намаза челата на децата.

Програмата  за Велики четвъртък продължава в град Китен, където също ще се боядисват яйца от 17:00ч часа пред кметството в Китен. Тя също обхваща разнообразни забавления за малки и големи. Боядисване на големи великденски яйца, игри и веселба за деца, танци на открито, поздрави от самодейните групи на местното читалище и народни песни са част от проявите, с които китенци ще отбележат празника. 

Жителите са избрали именно във Велики четвъртък да организират благотворителен базар в помощ на лечението на своя съгражданин Николай Паскалев Георгиев, които се бори с тежко онкологично заболяване. 

Желаещите да се включат в базара могат да го направят  до 16:00ч., като занесат  изработените артикули за продажба, а началото на базара ще бъде поставено в 18:00ч.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови