Замислят грандиозен арт фестивал на Беглигташ

След изключителните отзиви за белкантовия спектакъл "Норма" на Белини, поставен за първи път сред естествения декор на тракийското светилище Бегликташ,

ръководството на Държавна опера — Бургас има идеен проект за продължаване на успешния старт в постоянно провеждащ се оперен форум на свещеното място. 

Това заяви директорът на Държавна опера — Бургас Александър Текелиев  по време на интервюто си в сутрешния блок на телевизия Канал 0 днес.

Текелиев  добави, че вече има предвид няколко атрактивни оперни заглавия, чиято цялостна визия ще импонира на свещеното място, с неговите природно-исторически дадености. 

Очаква се в спектаклите да бъдат включени и иновативни технологии — холограма, изобразяващи впечатляващи  природни явления, които, от своя страна, ще допринесат за цялостната визия  на предстоящите грандиозни постановки под звездното небе на Бегликташ.

Кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов, който също бе гост в студиото, потвърди подкрепата на общинското ръководство  в процеса на реализиране на идеята, като заяви, че по отношение на осигуряване на материално-техническа база, както и морален и емоционален ангажимент, той, както и експертите от община Приморско, са насреща, за да се случи  мащабният проект. 

По този начин, идеята за постоянно провеждащ се музикален фестивал ще бъде в синхрон  с развитието на културния туризъм по ЮжнотоЧерноморие , допълни  Германов.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови