Ферад от с.Череша отнесе 4 хил.лв. глоба за цигари без бандерол

Административният съд в Бургас се произнесе окончателно, търговецът ще плаща

Ферад Ферадов, търговец на дребно от село Череша, община Руен ще плаща 4 000 лв. глоба за продажба на цигари без бандерол. Наказателното постановление е на Митница Бургас за нарушение на чл.123, ал.6 от Закона за акцизите и данъчните складове.

Ферадов е обжалвал и пред Айтоския районен съд, а след това и пред Бургаския административен, но магистратите потвърждават санкцията. Решението е окончателно и търговецът трябва да плати глобата.

Наложено му е и административно наказание „лишаване от право да упражнява търговска дейност с акцизни стоки” за срок от един месец в търговски обект – магазин за търговия на дребно с хранителни стоки на ул.Първи май №16 в село Череша.

Постановено е и отнемане в полза на държавата на стоките – предмет на нарушението: 30 броя кутии цигари марка “Diva” с надпис “Duti free”; 43 броя кутии цигари марка “Velvet” с надпис “Duti free”; 44 броя кутии цигари марка “Paladium” с надпис “Duti free”; 5 броя кутии цигари марка “Marble” с надпис Duti free”, с общ размер на дължимия акциз 456,89 лева.

Проверката в магазина на „Яселен“ ЕООД е била извършена на 20 май 2014 г.

Обектът представлява масивна Г-образна постройка, в дясната част на която се намира вход към търговската част на магазина, а централно са други две помещения, обособени като складове, в които се съхраняват различни стоки. В едно от складовите помещения било констатирано наличието на тютюневи изделия без акцизен бандерол.

Решението на районния съд в Айтос е от 11 май т.г., а на Бургаския административен съд – от 30 септември т.г.

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови