Руен изкарва БТР

Спряно е движението през Айтоския проход

 

Община Руен има готовност да се справи с всякакви сложни ситуации, причинени от природни бедствия, както и при сериозни аварии.Администрацията на планинската община е спокойна,защото от една година притежава БТР. Военната машина БТР-90 е отпаднала от необходимост в българската армия и няколко години преди да бъде предоставена на Руен е била  на отчет в Гражданска защита. БТР-ът е руско производство и доста остаряла техника, но за нуждите на жителите в община Руен е крайно необходима. В машината могат да бъдат превозвани 10-12 души.

Спомените от недалечното минало, когато родилки и болни на хемодиализа бяха превозвани с танкове и емтелбета все още притесняват жителите на общината. Всяка година на територията на община Руен има по няколко критични ситуации, най вече причинени от натрупания сняг и усложнената пътна обстановка между пръснатите на голяма територия 39 населени места. Но вече втора зима хората са по-спокойни, защото на територията на общината има военна машина на тяхно разположение.

И сега обстановката е кризисна. От пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че е спряно движението през Айтоския проход/ Айтос- Руен/ поради обилен снеговалеж  до 8.00 ч. днес,понеделник.Очакванията са снежната покривка да достигне до 1 метър на места.

 

 

Коментари   

#2 stan 04-01-2016 11:06
Това е БТР - 60 !
Цитиране
#1 башкана 04-01-2016 08:53
До година ще закупиме и една бракувана,руска катюша и всички зимни неволи ще останат в историята
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови