Животновъдите в Руен основаха сдружение

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

По време на учредително събрание руенските животновъди основаха сдружение „РУЕН-2015“.

Идеята е всички заедно да стоят зад общи идеи и да бъдат защитавани интересите им. За председател на управителния съвет единодушно бе избрана Силвия Георгиева. 

Основните цели на сдружението ще са: представяне на животновъдите в комисиите по чл. 37и от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи(ЗСПЗЗ) за отдаването на пасища, решаване на проблема с възникналата необходимост от поставянето на говедата и овцете във фермите под селекционен контрол, както и своевременно и подробно информиране на животновъдите с динамичните промени в законите и наредбите свързани с националното животновъдство и др. 

На събранието присъстваха Михаил Михайлов – изпълнителен директор на Националния съюз на говедовъдите в България (НСГБ), Господин Петров – член на Управителния съвет на НСГБ, Пенчо Аврамов – председател на РАМП Карнобат, Димитър Добрев – председател на Националната асоциация за развъждане на синтетична популация на българска млечна овца(НАРСПБМО) и Бончо Бончев - началник на Общинска служба „Земеделие” Руен, както и около 30 учредители - животновъди и управители на животновъдни обекти на територията на общината. 

Михаил Михайлов увери всички учредители, че новосъздаденото дружество ще бъде прието в Националния съюз на говедовъдите в България, който от днес ще защитава и интересите на говедовъдите в община Руен.    

Добавете коментар


Защитен код
Обнови