Линейка и половина обслужват община Руен

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

39 села в планинската община разчитат на само на една линейка

Пред Центъра за бърза помощ в Руен има две линейки, но само едната е в действие, установи burgasdream. Здравата линейка е остаряла и след много ремонти успява да вдигне едва 70 км/ч, което е твърде далеч от предназначението й за Бърза помощ, сподели пред екипа на сайта зам.-кметът Иб Мустафа Иб. Единствената линейка обслужва 39-те села в общината, някои от които са на 30 км от общинския център, където е Центъра за бърза помощ. Жителите на планинската община трябва да внимават да не се разболяват едновременно, защото само един пациент може да бъде обслужен.

Втората линейка, която се води на отчет е паркирана пред Центъра за Бърза помощ, но техническото й състояние  не позволява да бъде използвана. Правени са й десетки ремонти, но остарялата техника не само не може да бъде поправена, но и става опасна за пациентите.

Проблемът с линейките е поставян за решение от общинската власт в Руен многократно. Здравният министър от предното правителство е обещал нова линейка при посещението си в Бургас миналата година, но това е останало само обещание. Междувременно от Спешния център в Бургас са предоставили читава линейка на Руен, но впоследствие тя е изтеглена отново в Бургас.

Нашите хора са горди и не се молят, при нужда от спешна помощ предпочитат да се оправят сами, защото не могат да разчитат напълно на линейките, заяви зам.-кметът Иб Мустафа Иб. Той подчерта,че общинското ръководство ще продължи да търси решение на проблема, защото единствената линейка не е достатъчна да гарантира добро здравно обслужване.

На снимката : Повредената линейка стои паркирана в близост до Центъра за Бърза помощ като паметник на държавното бездушие.

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови