Иманяри търсят златото на Алтънлъ Стоян войвода в Руенско

Пореден случай на иманярски разкопки в Руенска община /местността Капан кая в землището на с. Добромир/

бяха пресечени в резултат на активните полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Районно управление - Руен. 

Установено е, че иманярските набези са осъществявани в продължителен период от време /над един месец/, като са ползвани специализирани методи и техника. Задържани са двама мъже – 51-годишен мъж от Добрич /организатор на дейностите/ и 22-годишен молдовски гражданин/ пребиваващ в България незаконно и извършващ грубата копаческа дейност/. 

Според думите на добричлията, двамата търсели съкровището на Алтънлъ Стоян войвода, за което разполагали с информация от турски гражданин, живеещ в Република Турция. Той дал и точни сведения за мястото, отбелязано с „нишан”, където да стартират иманярските разкопки. Въпреки усилените действия на 51 годишния мъж и неговия помощник обаче до момента съкровище не е открито.

Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа, като молдовския гражданин е ескортиран до ОДМВР – Варна, където в сектор „Миграция” е стартирала процедура по извеждането му от България /това е наложено, тъй като 22-годишния мъж преди да се прехвърли в Руенски регион пребивавал на варненски адрес/.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови