Над 40 см снежна покривка в Снягово

В руенското село Снягово осъмнаха с над 40-сантиметрова снежна покривка. Снимките за meduzata.com направи Фикрет Хамит. На места има снегонавявания над метър, обясни той.

Дебела снежна покривка има на територията на цялата община Руен.

В много села в общината няма ток.

Ето и прогнозата за времето:

Червен код за опасно време с предупреждения за силен снеговалеж и бурен вятър е обявен за днес за три области в Североизточна България, съобщава на интернет страницата си Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Червеният метеорологичен код е в сила за областите Добрич, Разград и Силистра.

Снеговалежите ще продължат и количествата ще са значителни. Ще има виелици, снегонавявания и образуване на преспи. Снежната покривка в трите области ще е между 10 и 30 сантиметра. Ще духа силен и бурен вятър с пориви до 100 километра в час.

Оранжев код е обявен в осем области – Бургас, Варна, Велико Търново, Русе, Сливен, Търговище, Шумен и Ямбол. Там се очакват значителни валежи от дъжд, който ще преминава в сняг и поледици, както и бурен вятър с пориви до 90-100 километра в час, предаде NOVA. 

Жълт код за потенциално опасно време е обявен за областите Благоевград, Видин, Враца, Габрово, Монтана, Перник, Плевен, както и в някои общини от София област. В тези райони ще духа силен запад-северозападен вятър.

Снимки Фикрет Хамит

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови