Кметът на Руен със служебна кола за 100 бона

Кметът на на най-бедната община в Бургаска област – община Руен Исмаил Осман се вози на гърба на данъкоплатците с кола за 100 000 лева.

Това съобщи в „Здравей, България“ разследващият журналист Васил Иванов. В предаването бяха показани смущаващи кадри за много от действащите кметове за скъпите коли, които са купени с нашите данъци.

„Градоначалници на доста бедни населени места с по 5000 души карат скъпи коли. Проверихме през агенцията за обществени поръчки колко поръчки има за велосипеди и коли.  Оказа се, че за колела няма нито една, но пък с много скъпи коли са се сдобили кметове на места, които ги чувам дори за първи път“, заяви Иванов. 30-40 такива градоначалници се возят в луксозни автомобили. Голяма част от тях ще бъдат показани в предаването „Разследване“ в неделя.

„Хитрино е с население 6000 души, а кметът купува кола за 110 000 лева. На Върбица пък  - за 100 000, на община Руен - за 110 000 лева. Станалият на 27-години кмет на Община Никола Козлево си купува служебен луксозен автомобил „само“ за 50 000 лева, но втора употреба. Всяка вечер кметът на 8-хилядна Девня Атанас Кузев пък паркира служебния си джип в двора на къщата си в баровски квартал на Варна. Данъкоплатците му го купиха за 110 000 лева по негово желание“, добавя Васил Иванов.

Списъкът със скъпи кметски коли е доста дълъг. Рекордът за най-скъп автомобил, купен за този мандат от 2011 година в цялата страна, държи Балчик и кметът Николай Ангелов

Луксозната му лимузина е за 150 000 лева.

 

В тръжните условия, където трябва да участват всякакви фирми и марки, комисията на кмета залага буквално copy- paste техническите параметри на една от марките и естествено данъкоплатецът му я купува за 150 000 лева. Въобще не смятам, че е неморално, заяви той и на въпроса, ако пуснат евтина совалка, дали няма да си я поръча, градоначалникът отговори с „може би“. Градоначалникът нарече демагогия въпроса дали не е можел да си купи кола за 50 бона, а останалите да отидат за сираци.

Коментари   

#1 Pepi 26-06-2015 12:21
До колкото гледах репортажа кметът на Созопол беше с най-скъпата кола в региона, ама в тази статия за него нищо не виждам :-?
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови