Жителите на Созопол спечелиха 2-то място в световната класация

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

"Хората от българския град Созопол допринасят

изключително много заедно с местната администрация за генериране на иновациите, запазващи духът на античността и красотата на тази уникална дестинация. Реставрациите на античните ценности и забележителности в града допринасят за запазването на автентичния бранд на града", обяви председателят на Съвета за Световен туризъм и Пътуване по време на официалната церемонияза връчване на годишните награди, която се състоя снощи в испанската столица Мадрид.

Второто място е достоен приз за града, който успя единствен от българските дестинации не само да бъде включен в най- престижната туристическа класация, но и да бъде в челната тройка, като отстъпи единствено на Любляна.

Казаното за жителите и общинската администрация по време на официалната церемония по награждаване на най- добрите  туристически дестинация в света, не е само комплимент, но и реална преценка за случващото се през последните години в курортния град. Още през февруари месец, когато в Созопол пристигна представителят на Съвета за Световен туризъм и пътуване Ричард Деймън, за да оцени на място постиженията на града, остана изключително впечатлен не само от града, но и от хората.

 „ Изключително съм впечатлен от вашата ангажираност към Созопол. Бил съм на много подобни срещи, но толкова ангажирани и отговорни хора не съм срещал, заяви Ричард Деймън в края на срещата си с представителите на общинската администрация, туристическия бизнес,неправителствени организации и жители на Созопол. 

За град като Созопол, който през последните години винаги е бил №1 в различни национални и световни класации, може би второто място не е най- удовлетворяващо. Истината, обаче че именно тази класация затвърди значението на града на световната туристическа карта, който изпревари по популярност стотици световни туристически дестинации и допусна пред себе си само Любляна.

Снимка: Момент от презентация, с която жителите на община Созопол впечатлиха Ричард Деймън

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови