Созопол тръпне в очакване

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Утре ще станат ясни първите дестинации в отделните категории в класацията на Съвета за Световен туризъм, който номинира за първи път в своята история български курорт.

 

Созопол е номиниран в челната тройка в категорията „ Дестинация на 2015 година” заедно с Североизточно  Крайбрежие,  (Тайван) и  Любляна (Словения).

Обявяването на класирането  за наградите на Съветът за Световен Туризъм и Пътуване ще се състои утре, 15 април в Мадрид, Испания. Церемонията ще се излъчва пряко от 17:30 часа местно време /18:30 часа българско време/ на сайта на Световния Съвет по Туризъм и Пътувания (http://www.wttc.org/).

Номинацията на Созопол в престижната  туристическа класация обнадеждава жителите на курортния град,че природните и историческите дадености, както и условията за туризъм и отдих ще бъдат оценени по достойнство. В тази категория се оценяват и усилията на местната общност да подобрят условията за туризъм и да направят археологическите и историческите обекти, с които Созопол се гордее достъпни за своите гости.

Независимо коя от трите номинирани дестинации ще спечели наградата на Съвета за Световен туризъм и Пътуване, и трите фаворита ще бъдат широко рекламирани и популяризирани през цялата година. 

Наградите „Туризъм за утре” за 2015 г. на Съвета за Световен Туризъм и Пътуване са в пет категории: Награда на обществеността; Награда за дестинация; Награда за околна среда; Награда за иновация; Награда на хората.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови