Созополски ветроходци в Топ 10 на България

Общински Яхт клуб Созопол покори още един връх

Созополските ветроходци изпращат едно много успешна година, а ръководството и треньорите на Общински Яхт клуб Созопол могат да се гордеят с още едно признание.

Излезе номинацията на Българската федерация по ветроходство за 10-те най- добри ветроходци в България за 2015 година. В Топ 10 на най-добрите в страната попадат двама състезатели на созополския клуб, като талантливата Вея Рейзова е на второ място в престижната класация.Нино Томов е другата голяма надежда на Общински Яхт клуб Созопол, която попада в класацията.

Годината е повече от успешна за ветроходците на Созопол, които не пропуснаха нито едно състезание от календара на Българската федерация по ветроходство ислед всяко от тях попълваха колекцията от медали с безценни трофеи. Сред успехите на клуба е включването на регата „Света Марина“ / за Лазер 4.7/ в националните състезания за Купата на България.

Упоритата работа на ръководството на клуба и треньорския състав, добрата техническа база, която тази година бе попълнена с нови лодки и любовта на състезателите към морския спорт са ключът към успеха на младия ветроходен клуб, който бе създаден през 2010 г.

От Общински Яхт клуб Созопол никога не пропускат да благодарят на кмета на града Панайот Рейзи за неговата морална и финансова подкрепа. Освен дългосрочна политика за развитие на спорта в общината, кметът Рейзи е свързан с ветроходството лично. Самият той е бил състезател по ветроходство в ученическите години, разкриват местни спортни деятели.

Списък на най-добрите ветроходци за 2015 година:  

АЛЕКСАНДЪР БАЧЕВ – КАЙТСЪРФ

ВЕЯ РЕЙЗОВА – ОПТИМИСТ, ДЕВОЙКИ МЛАДША ВЪЗРАСТ

ВИЛЯНА ДИМИТРОВА – КЛАС 420

ВЛАДИСЛАВ МАРИНОВ – ОПТИМИСТ, ЮНОШИ СТАРША ВЪЗРАСТ

ДАНИНА ДЯНКОВА – КЛАС 420

КАЛИНА МАРИНОВА – ОПТИМИСТ, ДЕВОЙКИ СТАРША ВЪЗРАСТ

ЛЮБЕН ТЕНЕКЕДЖИЕВ – ЛАЗЕР 4.7 МЛАДЕЖИ

МАРИЕЛА НИКОЛОВА – ЛАЗЕР 4.7 ДЕВОЙКИ

НИНО ТОМОВ – ОПТИМИСТ, ЮНОШИ МЛАДША ВЪЗРАСТ

СТЕФАНИ МУЗАКОВА – ЛАЗЕР РАДИАЛ

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови