Previous Next

В Созопол откриват сезона на фестивалите

За пети път фестивалът „Созополис“ разкрива артистичния дух на жителите на община Созопол

 

Уникалността на фестивала „Созополис“ се крие в участниците му- малки и големи талантливи жители от всички населени места в крайморската община. Той е създаден по европейски проект през 2012 г. и оттогава се превръща в сцена за събития от различни сфери на изкуството – концерти, арт акции, игри и забавления.Иновативен, пъстър и богат на събития, „Созополис“ ще радва жителите и гостите на Созопол в продэлжение на три дни.

Фестивалът стартира на 30 май,понеделник с концерт под наслов "Созопол – хармония на духа"  от 18.00 ч. на амфитеатър „Аполония“, с участието на колективи от община Созопол и НЧ „ОтецПаисий“. Преди това на Централната алея ще бъде обособена Арт зона с изненади и забавления за малки и големи.

Вторият ден е Ден на отворените врати, когато участници и гости ще могат да посетят емблематични исторически места и археологически обекти,придружени с увлекателни беседи. За всички ще бъдат отворени вратите на- Археологически музей, параклис "Свети Никола" , храм "Св. Св. Кирил и Методий", Южна крепостна стена и Южна крепостна кула, манастир "Св. Никола" , Средновековен ранно християнски комплекс , храм "Св. Георги", храм "Успение Богородично",  Художествена галерия и археологическите разкопки на нос „Скамний“.

Това е денят, в който учениците тържествено ще получат своите свидетелства за завършена учебна година в празнична обстановка. Учениците от четвъртите класове ще ги получат сред приказните кули на замъкът в Равадиново,второкласниците – сред уникалните аргефакти на музея Южна крепостна стена и кула, а третокласниците ще имат честта да получат своите свидетелства сред най- голямата колекция от амфори в цялата страна, която е притежание на Археологическия музей.

От 13.00 ч. ги чака пълна с изненади и забавления игротека, която ще се проведе на амфитеатър „Аполония“.

Вечерта от 18.30 ч. ще се състои концерт на изпълнители от колективи от селищната система под надслов: "Не се гаси туй що не гасне" . 

Най-забавен и пълен с изненади ще бъде третия ден от фестивала „Созополис“. Той съвпада с Международния ден надетето и е посветен изцяло на децата. От 9.00 ч. стартира детски празник „ Созополиада“, след това програмата продължава с концерт на изпълнители - деца от Созопол и селищна система "Детство мое, приказно, вълшебно!" .  От 11.00 ч. малчуганите ще бъдат изненадани с куклен театър, а част по-късно всеки ще може да вземе участие в спектакъла „Танцувай с мен“.

Фестивалът ще бъде закрит с награждаване на участниците и вкусни изненади .

Добавете коментар


Защитен код
Обнови