Вижте с кого се съревновава „Влюбен във вятъра” за най-добър замък в Европа

Созопол е на път да преживее нов звезден миг

След като покори света със мощите на св. Йоан Кръстител през 2010 г, получи световна слава покрай вампира през 2012 и се класира като световна  туристическа дестинация през 2016 със Южна крепостна стена и кула,сега Созопол е на път да преживее нов звезден миг. Този път да покори Европа и света със замъка „Влюбен във вятъра”. Само преди дни единственият новопостроен замък в Европа получи световно признание и беше отличен със златен и сребърен приз в конкурса A'design Award категорията дизайн на туристически атракцион.

Сега „Влюбен във вятъра” се класира в онлйн класацията за най-добър замък в Европа и попадна в ТОП 5 на едни от най- красивите и вълнуващи европейски замъци.

Вижте с кого трябва да се пребори красавецът от Равадиново:

 

Palace of Pena

Sintra (Lisbon) – Portugal

Намира се на хълмовете Синтра, паркът и дворецът на Пена са плод на творческия гений на крал Фердинанд II и най-голям израз на романтизма от 19-ти век в Португалия, съчетаващи ясни влияния от Manueline и мавритански стил на архитектурата. Дворецът е построен по такъв начин, че да бъде видима от всяка точка в парка, който се състои от гори и тучни градини с над петстотин различни видове дървета, произхождащи от четирите краища на земята.

 

 Alcazar Castle

Segovia – Spain

Алказар на Сеговия (буквално, Сеговия Castle) е каменно укрепление, разположен в стария град на Сеговия, Испания. Построен върху остра скала,която се извисява над устията на реките Eresma и Clamores близо до планината Гуадарама, той е една от най-отличителните крепостни дворци в Испания, по силата на своята форма - като на носа на кораб. Алказар първоначално е бил построен като крепост, но е служил като кралски дворец, държавен затвор, Royal Artillery College и военна академия. Замъкът е вдъхновение за филма Пепеляшка на Уолт Дисни.

 

Neuschwanstein Castle

Bavaria – Germany

Седем седмици след смъртта на крал Лудвиг II през 1886 г., Нойшванщайн е открит за обществеността. Замъкът е построен, за да може кралят,който е известен със своята скромност, да  се оттегли от обществения живот. Сега,обаче  огромен брой хора посещават замъка ,за да видят личното му убежище.

Днес Нойшванщайн е един от най-популярните от всички дворци и замъци в Европа. Всяка година 1,4 милиона души посещават "замъка на приказен цар ". През лятото около 6000 посетители на ден преминават през стаите, които са били свидетели на живота на крал Лудвиг II

 

Castle in Love with the Wind

Ravadinovo- Bulgaria

Влюбен във вятъра -замък с великолепни структури, изработени от мрамор и метаморфни варовик от един талантлив архитект и мечтател, Георги Тумпалов. Замъкът в Равадиново е  единственият новопостроен замък в Европа.       

„Влюбен във вятъра”- приказка в близост до морето. Мястото, където е построен замъкът е уникален природен феномен. Тук вятърът обича слънцето и винаги, когато слънцето грее, има вятър. На тази голо поле в близост до селото, Георги Тумпалов, архитект и разработчик, решава да сбъдне мечтата на детството си - да се построи замък, който съществува само в приказките.Мечтата се превръща в реалност и замъкът,който е само на 3 км от Созопол привлича  огромни тълпи от посетители от всички краища на света. Замъкът е отличен с наградата за най-атрактивен туристически обект на годината от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. През 2013 г. Уолт Дисни използва естествения му декор, за да заснеме филм за Спящата красавица. През 2016 г. в замъка спечели първа награда на международния конкурс "А" Design Awards 2016 "в категория" А Hospitality, отдих, туризъм и пътувания Design ".

 

Hohenzollern Castle

Bavaria – Germany

Първата информация ,свързана с Хохенцолерн  датира от 1061 ( "Wezil et Burchardus де Zolorin").  За красотата и внушителността  на комплекса Castle ( "Castro Zolre") се споменава през 1267. Външния вид, размера и обзавеждането на оригиналния замъка са неизвестни, но се предполага, че той е построен  в първото десетилетие на 11 век. По това време  замъкът е била огромен и артистично обзаведен комплекс. Съвременните източници го хвалят като "Короната  на всички замъци в Швабия" и като "най-укрепена къща в Германия". Въпреки това в 1423, замъкът е била напълно унищожен и по-късно възстановен по описания, архиви,рисунки и спомени.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови